Popularni postovi

Hobi i zdravlje


Imati hobi je sasvim normalno.Želim da se zabavim i to se pretvori u ljubav prema tome.Čovjek može biti invalid u kolicima,a da ima više hobija da ispuni sebi dan bolje od onog koji je zdrav i hoda, a da mu  je dosadno i onda ne zna što će od sebe samoga.
Najbolje je imati hobi.To je pola zdravlja i smiraj živaca.Znači liječi živce a i druge bolesti.Sve je to povezano.Mogu uzgajati ljekovite biljke u vrtlu,raznih vrsta i da uživam u tome,uz to mogu i da zaradim,ili da poklonim nekome za lijeka.Da širim tu ljubav i na druge,da se i drugi zabave.

Zatim,počeo sam da pišem, o jednom invalidu u kolicima,on ima i drugih hobija,od voćnjaka raznih sorti voća,plastenik koji je sam napravio i održava ga,u njemu je povrće i malo cvijeća,u kući u jednom dijelu osvjetljenom drži kaktuse, ima ih bezbroj,sami se šire a on ih samo rasađuje u druge vaznice,tako da i zimi ima zabavu.Dijeli prijateljima i opet mu ostane mnogo.

U kućnom hobiju je i još toga,knjige o ljekovitim biljkama ,stalno se povečava njihov broj,razni recepti za ovu i onu bolest,savjeti,sve je klasirano po bolestima.fotografije ljekovitih biljaka,prirode,voćki itd.
Šta ti radiš u slobodno vrijeme?Imaš li hobi.On se može razvrstati na kućni i poljski,tako da čovjek može imati  dva i više hobija.
Moj susjed ima golubove,njih preko 500 i po cijeli dan im priča,tepa,pušta ih i gleda na dvogled jer se toliko daleko vinu da se i ne vide golim okom,uživa s njima,čisti s pjesmom golubarnik.To je ljubav i hobi.
Moj rođak ima zlatne ribice koje su u akvarijumu koji je veličine vrata.Ima nekoliko ribica koje su svaka za sebe po 250 eura.Znači uz hobi se može i zaraditi.Zabavljaš se ,radiš ono što voliš i zarađuješ za život a i za nabavku materijala i drugih stvari jer hobi je skup sport,kako to neki kažu.Jer možete misliti one golubove kada biste unovćili,koliko je to novca,ali to se skuplja cijeli život,nekada je to bilo samo 5-6 golubova.Važno je voliti svoj hobi i onda sve ide samo od sebe.Sretno.

tags:hobi koji volim,moj hobi,imam hobi,

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukupno prikaza stranice